Dječija koža je izuzetno nježna i osjetljiva i zbog toga joj treba dodatna  njega i pažnja. Posebno na onim dijelovima koji dolaze u kontakt sa pelenom. Da bi se izbjegla i spriječila pojava crvenila i iritacija, neophodno je čišćenje i njegovanje kože pri svakom povijanju. Izbor pelena je svakako jedna od najvažnijih odluka, naročito kod novorođenčadi, s obzirom da je koža u stalnom kontaktu sa pelenom. Istovremeno je neophodno da koža što je moguće duže da ostane suva I zaštićena. Osim dobre apsorpcije, pelena mora biti ugodna I elastična, kako bi se postigla maksimalna udobnost u najaktivnije vrijeme dana. Takođe treba poboljšati noćnu funkciju pelene.

Naši mali savjeti za vaše velike trenutke

Koliko često mijenjate pelene?

Na početku, kod novorođenčadi mijenjanje pelena treba biti vrlo često, kako bi se izbjegao produženi kontakt kože sa nečistoćama sa pelene. Kada je beba već malo starija, pelene mijenjati po potrebi ili na svaka 3 sata.

Da bi koža beba bila zaštićena I suva, potrebno je da odaberete odgovarajuću veličinu pelena, a glavni kriterijum je težina bebe. Prvi Indikatori koji pokazaju da je neophodno preći na upotrebu većih pelena su: povećanje težine bebe ili pojavljivanje straničnog proticanja.


 


Površina bebine kože gdje se formiraju prevoji I pelenska regija su posebno osjetljive. Pelene imaju veliku apsorpcionu moć da bi duže vremena čuvali kožu suvom. No njihovo mijenjanje treba biti češće. Najbolji način da se zaštiti koža u pelenskoj regiji od moguće pojave crvenila I iritacija jeste pravovremena prevencija. Zbog toga, za svakodnevnu njegu bebine kože u pelenskoj regiji preporučujemo:

Becutan vlažne maramice sa kamilicom – imaju meku strukturu tako da je dodir sa osjetljivom bebinom kožom izuzetno nježan. Sadrže hidratantni losion sa ekstraktom kamilice koji štiti kožu od pojave upala, umiruje crvenilo I onemogućava dalje iritacije. Kada se koža očisti vlažnom maramicom, na površini ostaje tanak zaštitni sloj koji njeguje I pomaže koži da ostane čista I zdrava.

Becutan Sensitive vlažne maramice - sadrže lagan, neparfimisan losion obogaćen ekstraktom biljke aloe vera. Losion predstavlja blagu hidratantnu emulziju koja se lako apsorbuje, njegujući I štiteći kožu od sušenja, održavajući pritom njenu prirodnu рН vrijednost. Ekstrakt biljke аloe vera svojim hidratantnim I umirujućim dejstvom štiti kožu od pojave crvenila I iritacija, a izuzetno meka struktura same maramice dodatno poboljšava učinak, kako bi dodir sa osjetljivom bebinom kožom bio izuzetno nježan.Zaštitna mast za pelensko područje - namijenjena je za svakodnevnu njegu bebine kože, posebno na pokrivenim dijelovima pelenske regije, kao I na dijelovima gdje se formiraju pregibi. Klinički je dokazano da se može koristiti još od prvog dana i da djeluje preventivno protiv pojave iritacija na bebinoj koži na djelovima koji su najpodložniji oštećenju, a koje je posljedica dodira sa vlagom I nečistoćama sa pelene.

Zaštitna mast za pelensko područje u svom sastavu sadrži:

  •    vitamin А i vitamin Е održavaju normalnu vlažnost bebine kože, čine je mekom I elastičnom, a istovremeno pospješuju njenu otpornost na spoljašnje uticaje;
  •    ulje nevenovog cvijeta koje umiruje I obnavlja kožu.

Način upotrebe: Nanijeti na suvu I čistu kožu pri svakoj promjeni pelena. Blago utrljati sve dok se potpuno ne upije u kožu.